Ermin Bičakčić u idealnom timu 51. sezone Bundeslige

Veliko priznanje za Zmaja

Ermin Bičakčić u idealnom timu 51. sezone Bundeslige

Okončana je 51. sezona njemačke Bundeslige u kojoj je Bayern iz Minhena odbranio titulu šampiona, dok su društvo najboljih njemačkih klubova napustili Eintracht Braunschweig i Nürnberg.

Za razliku od ova dva sastava priliku da izbjegne ispadanje u niži rang, po prvi put u svojoj historiji, imati će sastav HSV-a, koji će razigravati sa Greuther Fürthom.

Jedan od najuglednijih njemačkih sportskih portala spox.de nakon 51. sezone izabrao je idealni tim ove sezone Bundeslige.

Veliko je i iznenađenje, ali i priznanje, što se među članovima idealnog spox-ovog tima naša i bh. reprezentativac Ermin Bičakčić. Iako je njegov klub nakon samo jedne sezone u Bundesligi napustio elitno društvo njemačkog fudbala redakcija spox-a je defanzivca Lavova uvrstila u najbolju postavu Bundeslige za ovu sezonu.

"Šef odbrane Braunschweiga je iz kola u kolo u svojoj debitantskoj bundesligaškoj imao mnogo posla, ipak nije žalio, a u svim svojim reakcijama i intervencijama bio je uvijek prilično siguran. Zbog toga se i našao na spisku putnika za Brazil sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine", objasnio je njemački medij uvrštavanje Bičakčića u idealni tim Bundeslige. 

Tako je u sistemu 3-4-3, Bičakčić u defanzivi zajedno sa Matsom Hummelsom (BVB) i Ömerom Toprakom (Bayer Leverkusen), dok je na golu saigrač našeg Mensura Mujdže iz Freiburga Oliver Baumann.

Vezni red čine: Philipp Lahm i Franck Ribery (Bayern München), Marco Reus (BVB), te Roberto Firmino (TSG Hoffenheim), dok su u napadu Shinji Okazaki (FSV Mainz 05),Robert Lewandowski (BVB) i Halil Altintop (FC Augsburg).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na klupi za rezervne igrače su: Trapp, Rodriguez, Knoche, Schweinsteiger, Baier, Mkhitaryan, Aubameyang i Huntelaar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti