Ermin Zec na pragu Dinama
Zec ponovo blizu Dinama

Dinamo ponovo u lovu na bh.igrače

Ermin Zec na pragu Dinama

Dinamo već dugi niz godina dovodi skupocjena strana pojačanja koja uglavnom ne opravdaju uloženi novac. Jedan hrvatski kolega je prije godinu dana u lice Zdravku Mamiću rekao da je njegov najveći neuspjeh što je ispred nosa pustio da Edin Džeko i Semir Štilić odu u Češku i Poljsku, dok je Mamić dovodio razne Brazilce i Argentince, na što se gazda Dinama opasno naljutio.

Ovog ljeta je Dinamo ponovo lutao s pojačanjima. Grk Papadopoulos se nije pokazao kao pravo pojačanje, dok je Čeh Slepička više asistent nego strijelac. Mario Mandžukić je nakon evropske blamaže sve bliže odlasku, tako da su pojačanja u vrhu napada ponovo potrebna Dinamu.

Nakon svih promašaja Zdravko Mamić je izgleda shvatio da nema potrebe ići u avanture u inostranstvo kad pred nosom ima mnogo bolje i jeftinije igrače. Jedan od njih je svakako i Ermin Zec, ponajbolji igrač hrvatske lige u ovom trenutku.

Priča oko Ermina Zeca u Dinamu počela je još prošlog ljeta. Dinamo je navodno bio pred svršetkom posla, ali je Šibenik tražio veliku odštetu, a onda se u sve umiješao i Hajduk pa je Mamić umjesto Ermina u Maksimir doveo Čeha i Grka. Ipak, oni su se pokazali kao potpuni promašaj.

Nedavno se priča oko dolaska Zeca u Dinamo ponovo aktuelizirala. Prvo je Mamić u emisiji HTV-a "Volim nogomet" javno kazao da ga Zec interesira, a onda je i trener Kruno Jurčić izjavio da Ermin Zec sigurno ima mjesta u vrhu Dinamova napada. Sve je to bio uvod u ono što je uslijedilo.

Jučer je u Zagrebu viđen predsjednik Šibenika Stipe Karađole koji je dan proveo u razgovoru sa Zdravkom Mamićem, što je bio dovoljan povod hrvatskim medijima da prelazak Ermina Zeca u Dinamo svrstaju u "svršen posao". 

Više priče o ovom transferu biće sigurno u januarskom prelaznom roku, a prema pisanju hrvatskih medija Zdravko Mamić je Šibeniku ponudio 2 miliona eura odštete plus postotak od inostranog transfera. Nema sumnje da bi Zec još više napredovao u Dinamu.

Mamić je najvjerovatnije ubrzao posao dovođenja Bugojanca u Zagreb zbog činjenice da je Zec bh. reprezentativac i da se naša reprezentacija nalazi pred plasmanom na SP. Ukoliko Ćirini igrači izbore plasman u Južnu Afriku cijena Ermina Zeca će porasti do astronomskih visina, pa vjerovatno i do nivoa ni kojeg bogati gazda zagrebačkog kluba ne bi mogao pratiti.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.