Ermin Zec najbolji igrač HNL-a

Kapiteni rekli svoje

Ermin Zec najbolji igrač HNL-a

A. Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac i još uvijek igrač Šibenika Ermin Zec, najbolji je igrač HNL-a u izboru hrvatskog tportala popularno nazvanog "Kapiteni biraju".

Naime spomenuti hrvatski internet portal već sedmu godinu uzastopno organizuje izbor najboljeg igrača hrvatskog fudbalskog prvenstva. Najboljeg igrača biraju kapiteni prvoligaških momčadi, a ove godine u izboru je učestvovalo 16 kapitena hrvatskih momčadi.

Bosanskohercegovački reprezentativac osvojio je ukupno 88 bodova u ovom izboru, dok je na 2. mjestu završio igrač Dinama Pedro Morales sa osvojena 74 boda. Senijad Ibričić zauzeo je 6. mjesto sa osvojenih 28 bodova, a još jedan bosanskohercegovački internacionalac, Mehmed Alispahić, našao je svoje mjesto među 20 najboljih igrača HNL-a. Veznjak Šibenika sa osvojenih 6 bodova plasirao se na 17. mjesto.

Najbolji igrač HNL-a, Ermin Zec, za SportSport. ba je izjavio da je ponosan što je upravo on izabran za najboljeg te da se nada da će i sljedeće godine ova nagrada otići u ruke nekog bh. fudbalera.

"Nalazim se u Zagrebu, čekam zvanično proglašenje i mogu reći da sam doista presretan, pogotovo zbog toga što su mi ovu nagradu osigurali svojim glasovima kapiteni hrvatskih prvoligaških momčadi. Ja sam ove godine ponio epitet najboljeg, a nadam se da će i sljedeće nagrada otići u ruke nekog našeg fudbalera", rekao je za naš portal Ermin Zec te dodao:

"Ova nagrada je dokaz da je iza mene najuspješnija godina i nadam se da će u budućnosti još biti sličnih. Mislim da sam se sa ovim trofejom na najbolji mogući način oprostio od hrvatske lige."

Ermin Zec već za sedam dana imat će priliku da se okiti još jednom nagradom, no ovaj put u Bosni i Hercegovini. Naime, mladi napadač je nominovan u dvije kategorije u izboru za najbolje fudbalere BiH koji već drugu godinu zaredom organizira SportSport.ba, pa smo upitali brzonogog Bugojanca da li će u ponedjeljak biti sa nama?

"Naravno da hoću, to se ne propušta. Sve nagrade su značajne, no ipak eventualna nagrada u Bosni i Hercegovini bila bi za mene nešto posebno", rekao je Zec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije