Sin Azmira Husića: Ne želim da me gledaju kao Azmirovog sina, spreman sam napraviti nešto svoje
Ernad Husić

Planove otkrio za SportSport.ba

Sin Azmira Husića: Ne želim da me gledaju kao Azmirovog sina, spreman sam napraviti nešto svoje · Intervju

S. Mlaćo
Svi u bh. nogometu, ali i mnogo šire znaju ko je Azmir Husić.

Husić je trenutno prvi čovjek FK Tuzla City, član Izvršnog odbora NS BiH, uspješni sportski radnik koji mnogo pomaže bh. klubovima iz svih gradova.

Radi se i o uspješnom biznisemu te humanitarcu koji ne štedi novac za uspjeh, a u budućnosti bi se moglo mnogo toga čuti i o njegovom sinu Ernadu.

Ernad je odlučio da osnuje menadžersku agenciju Rising Star. Vlasnik je i direktor agencije koja se bavi menadžmentom, zastupanjem, promocijom, prodajom te savjetovanjem nogometaša.

Za SportSport.ba je govorio, te otkrio kako je došao na ovu ideju.

“Sa ocem u Tuzla Cityju sam često predlagao neke igrače, dosta puta je moje savjete prihvatio, dovodio te igrače i slično. Tako je došla i moja ideja za agencijom, sada to želim zvanično, profesionalno, te da ja lično zastupam igrače“, priča Husić.

Oglasi

Fokus će biti na mladim igračima.

“Igrača ima, to neće biti problem. Dosta igrača mi se odavno javlja, moj prvi projekat je stoper Tuzla Cityja Mustafa Šukilović, juniorski reprezentivac naše zemlje“.

Otkrio je kako gleda na menadžerski posao u koji je do sada često bio uključen indirektno.

“Menadžer je jako bitna uloga u uspjehu, u karijeri svakog nogometaša. Imam jako dobre veze po Evropi, imam velike mogućnosti da napravim dobar posao sa nogometašem. U ovom poslu morate imati dobre veze, to je nekako glavno, pored toga da je igrač kvalitetan“.

Svjestan je da će ga kroz ovaj posao svi gledati kroz oca.

“Moj cilj je da budem Ernad Husić, a ne sin od Azmira Husića (osmijeh). Trudit ću se da me ne gledaju baš tako tako, da napravim nešto svoje“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li u BiH ima kvalitetnih mladih igrača?

“Itekako ima, vjerujte mi. Nedavno smo jednom mladom igraču završili da ide u Wolfsburg, vjerujte da našu ligu i naše igrače prate ljudi. Vidite jednu stvar. U BiH je problem što svi samo gledaju pare. Kod mene to neće biti tako. Znate da meni to nije potrebno, hvala Bogu. Meni je cilj samo napraviti jedan dobar posao, 'probiti' što se kaže, a onda sve ide lakše“, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Ernad Husić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gubavica11
Kakav mongloid klasican primjer kad brat i sestra dobiju djete ????
10 48
Pajkan
Da su familijarno poduzetni I sposobni jesu vala. Samo sto se to ovdje tanko cijeni.
29 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi