Ernest Bremer potpisao za Krasnie Krilya

Američki Bosanac ostaje u Rusiji

Ernest Bremer potpisao za Krasnie Krilya

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, Amerikanac Ernest Bremer karijeru će nastaviti u Rusiji, u narednoj sezoni u redovima Krasnie Krilye, nekadašnje CSK VVS Samare.

Američki playmaker koji je igrao u dresu Bosne i Hercegovine, te sarajevske Bosne, ali i Cleveland Cavaliers i Boston Celticsa, ostaje u Rusiji. Bremer je potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom Krasnie Krilya koja je prošlu sezonu ruske Superlige završila na 12. mjestu. Novi Bremerov tim u prošloj sezoni nastupao je i u EuroChallenge kupu gdje su stigli do drugog mjesta u grupi sa omjerom 2/2 i plasirali se u narednu fazu takmičenja gdje nisu ostvarili niti jednu pobjedu.

Za Bremera ovo je već treći ruski klub za koji nastupa. U Rusiju je otišao iz Bosne kada je potpisao za Spartak Primorje iz Vladivostoka gdje je ponio epitet najboljeg asistera Superlige, te drugog strijelca lige. Prošle sezone nastupao je u Triumphu sa kojim je dogurao do polufinala EuroChalenge kupa, te polufinala kupa Rusije uz prosjek od 11,3 poena i 4,5 asistencija u 24 utakmice ruske Superlige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti