Ernesto Valverde novi trener Villarreala

Ernesto Valverde novi trener Villarreala

Adnan Beganović

Nakon što je Manuel Pellegrini potvđen za trenera Reala čelnici Villarreala vrlo brzo su našli njegovu zamjenu. Na klupi Žute podmornice sljedeće sezone sjedit će Ernesto Valverde.

Čelnici Villarreala potvrdili su na službenim internet stranicama kluba da je Valverde novi trener, a službeno predstavljanje najavljeno je za danas. Valverde je potpisao jednogodišnji ugovor sa mogučnošću produženja na još jednu godinu.

Svoje trenersko ime stekao je vodeći mlađe kategorije Athletica iz Bilbaa, a u periodu od 2003. do 2005. godine bio je šef struke najvećeg baskijskog kluba. Nakon toga prelazi u Espanyol, s kojim se plasirao u finale Kupa UEFA.

Prošlog ljeta preuzeo je grčki Olympiakos, s kojim je osvojio dvostruku krunu, ali i ispao u trećem pretkolu Lige prvaka od Anorthosisa. Iz glavnog grada Grčke otišao je zbog neslaganja s upravom pirejskog kluba oko financija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.