Erwin Koeman ponuđen Fudbalskom savezu BiH?

Rado bi trenirao Zmajeve?

Erwin Koeman ponuđen Fudbalskom savezu BiH? · Saznajemo

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek je bez selektora, a tako će biti najvjerovatnije do 22. decembra kada bi se trebala održati sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Nakon odlaska Dušana Bajevića krenula je i potraga za novim selektorom našeg fudbalskog nacionalnog tima.

Izvršni odbor je sastavio Komisiju za pregovore koja je na svom prvom sastanku u Stručnu komisiju imenovala Zvjezdana Misimovića i Emira Spahića čiji zadatak je izabrati najboljeg kandidata te ga predložiti Izvršnom odboru koji je zapravo zadužen za imenovanje novog selektora.

Obavljeni su već razgovori sa bugarskim stručnjakom Ivaylom Petevom, a u narednim danima Misimović i Spahić će najvjerovatnije obaviti razgovore sa Barbarezom i Jakirovićem.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

No, kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, menadžeri svojim kanalima nude Fudbalskom savezu svoje klijente, a jedan od onih koji je navodno ponuđen je i holandski stručnjak Erwin Koeman.

Erwin je brat aktuelnog trenera Barcelone, a trenersku karijeru počeo je u Waalwijku 2005. godine. Trenirao je i Feyenoord, Utrecht, Eindhoven, Waalwijk i Fenerbahce, te reprezentacije Mađarske i Omana, no trenerskih uspjeha nije imao.

Top Komentari

Klackalica
Nije imao trenerskih uspjeha, zvuci kao pravi kandidat za BiH
62 6
makelele
Holandjanin u Bosni, zvuci kao jos jedna velika tragedija.
54 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi