Eskić dobio poziv iz BiH, pa pogodio za Napredak

Dan iz snova za 20-godišnjaka

Eskić dobio poziv iz BiH, pa pogodio za Napredak

S. Mlaćo

Mladi Nikola Eskić sigurno će dugo pamtiti jučerašnji dan. Naime, ovaj 20-godišnji član Napredka iz Kruševca, člana Prve lige Srbije, jučer je dobio poziv selektora mlade reprezentacije BiH Vinka Marinovića, a zatim i postigao pogodak za svoj tim u porazu od Radničkog iz Niša 4:1.

Radnički je bio veliki favorit u ovom meču, te to i opravdao, iako su gosti pogotkom Eskića prvi poveli u 11. minuti. Domaći se ipak bude te do kraja postiže četiri pogotka, od čega su tri djelo Slviše Stojanovića.

Eskić je u Napredak stigao iz FK Zvijezda 09, člana prve lige Republike Srpske u febraru prošle godine, a u Super ligi je ove sezone upisao 18 nastupa uz tri pogotka.

Ukoliko dobije priliku 28. maja u Elbasanu protiv odgovarajuće selekcije Albanije za Eskića će to biti zvanični debi za našu zemlju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi