Eskisehirspor protutnjao kroz Trabzon

Turska Supeliga, 13. kolo

Eskisehirspor protutnjao kroz Trabzon

Edmir Škorić

Nogometaši Eskisehirspora iznenadili su u Trabzonu i u posljednjem susretu 13. kola turske Superlige ostvarili ubjedljivu pobjedu.

Trabzonspor je imao priliku da se pobjedom uključi još više u borbu za naslov, no prilika je propuštena, a sada ih je pretekao i ove sezone odlični Eskisehirspor, koji je na četiri boda od vodećeg Galatasarayja, no ispred su još uvijek i Fenerbahče, Antalyaspor...

 

Diomansy Kamara u 26. minuti pogađa za radost gostiju, da bi samo tri minute nakon toga Necati Ates povisio na 2:0, što je bio i konačan rezultat prvog dijela. Klubovima sada slijede kup-utakmice sredinom sedmice.

 

Pobjedu gostima ovjerio je Servet Cetin u 65. minuti. Do kraja je Eskisehirspor sačuvao visoku prednost i slavio veliku pobjedu.

 

Turska Superliga, 13. kolo: 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Trabzonspor - Eskisehirspor 0:3 (Kamara 26, Ates 29, Cetin 65)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.