Espanyol bježi sa dna, Villarreal blizu LP

Espanyol bježi sa dna, Villarreal blizu LP

A. Beganović

Završeno je još pet utakmica 33. kola španjolskog fudbalskog prvenstva. Espanyol je bio bolji od Betisa (2:0) i tako pobjegao iz zone ispadanja, a Villarreal je došao do važnih gostujućih bodova kod Getafea (2:1).

Espanyol polako izlazi iz krize. Novom "tricom" na svom terenu pobjegli su sa začelja tabele i uplovili u mirnije vode. Strijelci u pobjedi 2:0 bili su Garcia i Martinez.

Villarreal se pobjedom nad Getafeom sasvim približio mjestima koja vode u Ligu prvaka. Strijelci za "žutu podmornicu" bili su Capdevila i Llorente, dok je za Getafe pogodio Moral iz jedanaesterca.

Recreativo je u veoma bitnoj utakmici poražen od Mallorce (2:4). Ovaj poraz momčad Recreativa najvjerovatnije gura u drugu ligi. Strijelci za Mallorcu bili su Marin, Arango, Castro i Keita, dok su za Recreativo pogodili Sisi i Camunas.

Athletic Bilbao bio je bolji od Santandera (2:1), dok su Valladolid i Osasuna odigrali susret bez pobjednika (0:0).

Primera, 33. kolo:
Espanyol – Betis 2:0
Getafe – Villarreal 1:2
Recreativo – Mallorca 2:4
Athletic – Santander 2:1
Valladolid – Osasuna 0:0
Malaga – Deportivo 1:1
Almeria – Numancia 2:1
Valencia – Barcelona 2:2
Sevilla – Real (19:00)
Atletico – Sporting (21:00)

Poredak: Barcelona 82, Real 75 (-1), Sevilla 57 (-1), Valencia 56, Villarreal 55, Malaga 51, Deportivo 50, Atletico 49 (-1), Mallorca 42, Valladolid 41, Athletic 40, Almeria 40, Santander 39, Betis 37, Osasuna 35, Espanyol 35, Getafe 34, Sporting 33 (-1), Recreativo 30, Numancia 28

 

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije