Espanyol nakon preokreta savladao Sociedad

Veoma bitna pobjeda domaćeg tima

Espanyol nakon preokreta savladao Sociedad

Endin Čaušević

Fudbaleri Espanyola danas su na domaćem terenu savladali Real Sociedad sa 2:1 u okviru 28. kola španske La Lige.

Espanyol je nakon preokreta uspio da dođe do nova tri boda iako je Sociedad odigrao veoma dobar meč. U finišu prvog poluvremena gosti su poveli sa 1:0 kada je mrežu domaćeg tima zatresao Willian Jose.

Međutim, na početku drugog dijela domaći su poravnali na 1:1. Granero je upisao asistenciju, a u listu strijelaca upisao se Leo Baptistao. Dvadesetak minuta kasnije Espanyol je izborio penal, Moya je odbranio šut Morena, ali je napadač domaćih natrčao na odbijenu loptu i proslijedio je u mrežu za 2:1.

Espanyol je sada na 12. mjestu La Lige sa 35 bodova, dok je Real Sociedad jedno mjesto ispod sa dva boda manje u odnosu na ekipu iz Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 28. kolo:

Espanyol - Real Sociedad 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije