Espirito Santo novi trener Wolverhamptona

Dobio trogodišnji ugovor

Espirito Santo novi trener Wolverhamptona

Nuno Espirito Santo imenovan je za novog trenera engleskog Wolverhamptona, prenijeli su tamošnji mediji.

Doskorašnji trener Porta na kormilo kluba dolazi nakon raskida ugovora sa Paulom Lamberom, a inače je četvrti trener u posljednjih 10 mjeseci od kada je kineska kompanija Fosun preuzela Wolverhampton. 

"Upoznao sam Nuna prije dvije godine. Tada nisam znao da li je on pravi čovjek za naš klub, ali kada sam razgovarao s njim, bio sam impresioniran njegovom fudbalskom taktikom", kazao je direktor kluba Jeff Shi, dodavši:

"Veoma smo zadovoljni što se njegova fudbalska filozofija poklapa sa našom. On je imao odlične rezultate sa klubovima koje je prethodno trenirao u Portugalu i Španiji", zaključio je. 

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri ovaj 43-godišnji stručnjak je pored Porta još vodio Rio Ave i Valenciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wolverhampton je prethodnu sezonu u Championshipu okončao na 15. mjestu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi