ESPN: Barcelona izabrala trenera, uskoro i zvanična objava

Čini se da su se dogovorili

ESPN: Barcelona izabrala trenera, uskoro i zvanična objava

E. Čaušević

Sastanak čelnika Barcelone u toku je već više od tri sata, a javnost s nestrpljenjem očekuje odluke kluba.

Josep Maria Bartomeu okupio je sve članove uprave kako bi održali sastanak nakon blamaže u Ligi prvaka. Iako navijači traže njegov odlazak Bartomeu želi da ostane, te da pokuša ispraviti stvari.

Prvi korak koji će očekivano uraditi jeste smjena trenera jer se još nakon meča protiv Bayerna znalo da je Quique Setien bivši. Klub bi danas trebao potvrditi njegov otkaz, ali i odmah otkriti ime novog trenera.

Kako prenosi novinar ESPN-a, Moises Llorens, klub je odlučio za novog trenera izabradi Ronalda Koemana. Navodno, on će potpisati ugovor na dvije sezone i uskoro se očekije zvanična potvrda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nije poznato šta će biti što se tiče reprezentacije Holandije, te da li će Koeman voditi istovremeno i Barcu i Holandiju. Koeman je jučer doputovao u Barcelonu i to je bio jasan znak da je stigao na pregovore.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi