Essien: Bolji sam nakon ozljede
Ozljede ga ojačale...

Defanzivac Chelsea

Essien: Bolji sam nakon ozljede

Edmir Škorić

Ganski reprezentativac i defanzivac londonskog Chelsea, Michael Essien, ističe kako su ga ozljede učinile boljim igračem, te da se, nakon što je van terena bio sedam mjeseci, vratio znatno jači.

26-godišnji Ganac jedan je od ključnih igrača u redovima Chelsea, bar je to bio prije nego li je klub preuzeo italijanski stručnjak Carlo Ancelotti. Essien je prošlu sezonu sedam mjeseci proveo van travnjaka, zbog ozljede koljena. Ipak, Essien je bio ključan za neke najvažnije utakmice londonskog kluba, prije svega zaslužan je što su "modri" dospjeli do polufinala Lige Prvaka, a i bio je igrač odluke u finalnom ogledu FA Kupa protiv Evertona.

"Ozljeda mi je stvarno puno pomogla. Morao sam biti jak da se nosim sa svim poteškoćama, Vratio sam se jači nego što sam bio ranije. Nakon što sam se vratio poslije ozljede psihički sam bio jači. Morao sam biti, kako bih se nosio s njom."

"Ne brine me ozljeda, jer sam tip koji brzo sve zaboravi i razmišlja onda samo o nogometu. Zaista je bilo teško gledati utakmice sa tribina i moj tim je prolazio kroz teške trenutke prošle sezone. Jedan sam od onih koji žele igrati, biti na tereni i tako zajedno sa ostatkom ekipe pobijediti ili izgubiti."

Ono što bi, osim ozljede, trebao zabrinuti Michael Essiena jeste konkurencija u veznom redu. Ancelotti tu ima Franka Lamparda, Michael Ballacka, John Obi Mikela, Deca, Joe Colea, Florenta Maloudi i novog igrača Rusa Yuri Zhirkova. No, Ganac se, ipak, ne boji konkurencije i vjeruje da će biti standardan u dresu Chelsea.

"Mislim da imamo jednu od najboljih sredina u svijetu. Kada se pogleda ko smo, možete vidjeti neke zaista kvalitetne igrače. Trenutno smo jaki, ali sam siguran da ćemo u budućnosti biti još jači", završio je Essien koji se sa ostatkom ekipe nalazi u SAD-u na predsezonskoj turneji.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.