Essien u problemima: Noćima ne spava u Indoneziji
Foto: EPA

Iskusni veznjak ne može da se navikne na život

Essien u problemima: Noćima ne spava u Indoneziji

Midhat Šljivak

Nekadašnji fudbaler Chelseaja, te još nekoliko evropskih velikana Michael Essien, nalazi se u velikim problemima u Indoneziji.

Veznjak iz Gane je nedavno potpisao ugovor sa indonežanskim timom Persib Bandung, gdje mu se ubrzo pridružio i još jedan veoma poznat fudbaler, Carlton Cole.

Obojica su umalo završila u zatvoru zbog kršenja imigracionog zakona i prijetila im je kazna od četiri i po godine zatvora.

Ipak, nakon što su optužbe odbačene, ali ovaj dvojac, posebno Essien, ne može da se navikne na život u Indoneziji.

"Obojica fudbalera, posebno Essien, ne mogu da se adaptiraju  na život ovdje. Ne spavaju uopšte i to se odražva na njihovu igru i treninge", rekao je trener ovog tima Djadjang Nurdjman.

Sigurno je da će Essien i Cole dobro razmisliti o nastavku karijere u ovom timu, jer teško da će se prilagoditi klimi koja vlada u ovoj zemlji i koja izuzetno utiče na njih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi