Estonci pokušavali ozlijediti Brazilce?
Klebersona ozlijedili Estonci

Estonci pokušavali ozlijediti Brazilce?

Edmir Škorić

Brazil je u Talinu savladao Estoniju rezultatom 0:1, a ruku na srce, mnogi su očekivali da će rezultat na semaforu biti znatno veći u korist Južnoamerikanaca. Ipak, selektor Dunga najviše se pribojavao ozljeda.

Dunga je novinarima rekao kako pobjeda nad Estonijom od 1:0. je prije svega iz razloga što se bojao da neki igrači ne budu ozlijeđeni.

"Naša glavna briga bila je da igrači ne pretrpe ozljede u svih devedeset minuta. Većina igrača upravo se vratila sa priprema", istakao je Dunga.

Susret je, uistinu, bio jak, posebno zbog toga što su domaći igrači fizičkom snagom pokušali nadoknaditi nedostatak kvalitete.

"Pobjeda je važna kako bi održali naš visoki moral", završio je Dunga.

Vezista Flamenga, Kleberson, ozlijedio se na utakmici, a on je bio jedan od rijetkih igrača koji se nisu vratili sa priprema. Nekoliko braziliskih igrača, uključujući Kaku i Luis Fabijana, žalili su se da su Estonci bili 'vrlo nasilni', te su pokušavali 'namjerno' ozlijediti igrače Brazila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.