Estonija nova žrtva bh. košarkaša

Ponovo uvjerljivo

Estonija nova žrtva bh. košarkaša

Midhat Šljivak

Mlada košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine ostvarila je i četvrtu pobjedu na Evropskom prvenstvu B divizije. Naši košarkaši su večeras na Ilidži pregazili i Estoniju s uvjerljivih 95:57.

Već u uvodnim minutama se znalo da će Estonci biti pregaženi kao i prethodni naši rivali. Susret smo otvorili serijom od 12:0, a do prvih poena Estonci stižu tek nakon četiri minute igre. Ipak, malo smo stali na gas u drugom dijelu prve dionice, pa je nakon 10 minuta igre bilo 10 poena prednosti za našu selekciju, 22:12.

Uspjela je Estonija doći na minus šest na otvaranju drugog perioda (22:16), ali je to bilo sve od njih. Prednost se do poluvremena povećala na 18 razlike 45:27, ali je prava katastrofa za Estonce uslijedila tek u drugom poluvremenu.

Nezaustavljiva je po Estoniju bila bh. ekspedicija na čelu s kapitenom Jusufom Nurkićem. Lagano su odrađivali posao, a nakon 30 minuta igre semafor je pokazivao plus 26, 66:40.

Nastavili su izabranici Alena Abaza da gaze i u posljednjoj dionici. Ni večerašnji rival nije imao način da se odbrani, te su na kraju uvjerljivo poraženi. 

Adin Vrabac je predvodio bh. tim sa 19 poena, Jusuf Nurkić je dodao 15 poena i 12 skokova, Stefan Glogovac je također imao double-double učinak od 15 poena i 18 skokova. Kod Estonije Jurtom je ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.