Estoril iznenadio Porto u gostima
Foto: EPA

Primeira, 20. kolo

Estoril iznenadio Porto u gostima

Edmir Škorić

Porto nije više kao nekad nepobjediv u domaćem prvenstvu. Već četvrti ovosezonski poraz doživjeli su kod kuće protiv Estorila...

Estoril je u Portu došao do pobjede i tako nastavio seriju dobrih rezultata, dok je Porto ponovo zakazao i dodatno olakšao put lisabonskim klubovima Benfici i Sportingu.

Trenutak odluke dogodio se u 78. minuti. Stoper domaćih Mangala skrivio je penal i dobio direktan crveni karton, a Evandro je bio precizan s bijele tačke za konačnih 0:1.

Porto ostaje na trećem mjestu sa 42 boda. Vodeća Benfica, uz utakmicu manje, ima šest bodova prednosti. Između ta dva kluba smjestio se Sporting sa 44 boda. Četvri je Estoril, koji sa ovom večerašnjom pobjedom ima 36 bodova.

Primeira, 20. kolo:
Porto - Estoril 0:1 (Evandro 78 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.