Estudiantes spasio ugled Argentine
Desabato donosi pobjedu studentima

Copa Libertadores

Estudiantes spasio ugled Argentine

U prvim mečevima četvrtfinala Copa Libertadoresa povoljne rezultate su ostvarili dva brazilska i jedan argentinski klub, dok vrlo dobar rezultat pred revanš ima i urugvajski velikan Nacional.

U brazilskom derbiju momčad Cruzeira je u Belo Horizonteu savladala sa minimalnih 2:1 Sao Poulo. Prvo poluvrijeme je proteklu u ne baš posebnoj igri, ali su ipak u 45. minuti preko Silve domaćini poveli sa 1:0. U drugom dijelu odlična utakmica oba tima. Preko Washingtona u 57. minuti gosti dolaze do poravnanja i pogotka koji bi im mogao u konačnici značiti i prolaz dalje. Ipak, u 65.minuti Cruzeiro golom Carlosa dolazi do minimalne pobjede. 

Gremio je napravio odličan rezultat u prvom meču odigravši 1:1 u gostima kod prvaka Venezuele Caracasa. Domaći su golom Gabriela Cichera već u prvoj minuti došli do prednosti, da bi da bi bivši igrač Lyona Fabio Santos petnaest minuta prije kraja meče donio konačnih 1:1, rezultat kojim su Brazilci daleko bliže polufinalu.

Estudiantes je u glavni grad Urugvaja Montevideo došao u pratnji svojih 12. 000 navijača u cilju spašavanja ugleda argentinskog nogometa, koji je ostao samo na Estudiantesu. Gostujući igrači predvođeni Veronom i Benitezom u sredini terena dominirali su cijelim tokom susreta i na kraju su sa 1:0 golom Leandra Desabata u 13. minuti došli do velike pobjede nad Defensor Sportingom, i tako im se osvetili za eliminaciju Boca Juniorsa. 

Jedini brazilski tim koji je ostvario negativan rezultat u prvom meču je Palmeiras koji je pred svojim navijačima odigrao samo 1:1 sa trostrukim prvakom Nacionalom iz Montevidea. U 53. minuti su Brazilci preko Diega Souze došli do vodstva, da bi u 80 . minuti Santiago Garcia donio velikih 1:1 najvećem klubu iz zemlje dvostrukih svjetskih prvaka. 

Rezultati:

Cruzeiro – Sao Paulo 2:1
Caracas – Gremio 1:1
Defensor Sporting – Estudiantes 0:1
Palmeiras – Nacional 1:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.