Etapa pripala Španjolcima
Marc Coma

Coma i Roma prošli prvi kroz cilj u osmoj etapi

Etapa pripala Španjolcima

M. Maksimović

Osma etapa ovogodišnjeg Dakara je prošla u znaku Španjolaca. U konkurenciji motociklista prvi je u cilj ušao na svom KTM-u Marc Coma dok je Nani Roma u Miniju bio najbolju u konkurenciji automobila.

Prije današnje osme etape, Coma je za vodećim Cyrilom Despresom zaostajao osam minuta, a nakon osme etape vode u ukupnom poretku ispred pobjednika iz 2010.godine.

Cyril Despres je imao velikih problema, uz nekolicinu vozača je ostao zaglavljen u blatu, pa sada zaostaje za vodećim Comom, minutu i 26 sekundi. Drugo mjesto u osmoj etapi je zauzeo Portugalac Ruben Faria također na KTM, ispred zemljaka Heldera Rodruguesa. Coma je etapu završio u vremenu 5:03:52 minuta.

Ova osma etapa se vozila od Copiapa do Antofagaste i bila je duga 722 kilometra, od čega je 477 voženo u okviru specijalnog ispita.Roma je slavio etapnu pobjedu u vremenu 4:25:44 sata, sa malom prednošču ispred Robbyja Gordona od svega pet sekundi. Poljak Holowczyc je bio treći sa dvije minute i sekunde zaostatka.

Peterhansel i dalje vodi u ukupnom poretku, ali se njegova prednost topi. U osmoj etapi je bio četvrti, sada kao vodeći čovjek ima sedam minuta i 36 sekundi prednostu u odnosu na Gordona koji je brži od Holowczyca za 12 sekundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti