ETB i Kapelan ispali iz doigravanja za BBL

U Njemačkoj samo Hodžić slavio

ETB i Kapelan ispali iz doigravanja za BBL

Sezona za ETB Wohnbau i potencijalnog reprezentativca BiH Diega Kapelana je nakon trećeg poraza protiv Kircheima (98:88) gotova.

ETB iz Essena u četvrtfinalnoj seriji doigravanja za ulazak u najjači razred Njemačke košarke nije uspio ostvariti niti jednu pobjedu, tako da je Kircheim nakon završetka serije rezultatom 3:0 u polufinalu.

 

U trećoj utakmici Kircheim je od 26 slobodnih bacanja pogodio 22. Imali su domaći košarkaši i nadmoć u skoku (37:19). Diego Kapelan je za 25 minuta imao učinak od 7 poena, 3 skoka i 3 asistencije. U pobjedničkom timu istakao se američki bek Brooks sa 36 poena.

 

U 31. kolu BBL-a više uspjeha je imao Adnan Hodžić, koji je u gostujućoj pobjedi Tubingena nad Telekom Basketsom (80:82) za 23 minute igre postigao 9 poena uz 6 ostvarenih skokova.

 

Tubingen je trenutno na 12-om mjestu tabele sa skorom pobjeda i poraza 14-17.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti