Etihad gori: City pobijedio Liverpool u derbiju sezone!
Velika borba nas čeka u ostatku sezone. Liverpool, Manchester City i Tottenham će voditi bespoštednu bitku za titulu prvaka Premiershipa (Foto: EPA)

Prvaci nanijeli prvi poraz Redsima

Etihad gori: City pobijedio Liverpool u derbiju sezone!

Midhat Šljivak

Manchester City je u velikom derbiju 21. kola engleske Premier lige savladao velikog rivala Liverpool sa 2:1 i tako se približio današnjem rivalu na četiri boda zaostatka.

Nisu ovi timovi ponudili naročito lijep fudbal, ali uzbuđenja nije nedostajalo, a na kraju je Liverpool upisao prvi poraz sezone.

Nakon 15-ak dosadnih minuta igre Liverpool je prvi došao do velike šanse iz koje nisu uspjeli zabiti gol. Sadio Mane je bio u šansi, ali je pogodio stativu, da bi u nastavku akcije John Stones nakon što je napucao golmana Edersona uspio loptu izbaciti iz gola i spasio je City.

Do 40. minute meča nismo vidjeli mnogo, a zatim je domaći tim stigao do vodstva. Sergio Aguero se sjajno snašao u kaznenom prostoru i pogodio je mrežu gostiju za prednost od 1:0 na poluvremenu.

Nastavak je ipak donio uzbuđenja, a Redsi su se vratili u meč u 64. minuti. Robertson je uposlio Roberta Firmina, a ovaj pogađa za veliko slavlje navijača tima sa Anfielda i poravnanje rezultata na 1:1.

Međutim, radost gostiju trajala je samo osam minuta. Leroy Sane je prekrasno pogodio mrežu Alissona za novu prednost Cityja od 2:1 od 72. minute meča.

Do kraja smo vidjeli nekoliko dobrih šansi za promjenu rezultata. Međutim, mreže su mirovale, ostalo je 2:1 za Građane koji su ovom pobjedom sada ponovo na minus četiri od Liverpoola.

Ovo je Liverpoolu prvi poraz sezone u Premiershipu, ali i sa njim su i dalje vodeći tim engleske Premier lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 21. kolo:

Manchester City - Liverpool 2:1

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nanKe
kao navijač junajteda ovo sam htio vidjeti, bolje da city osvoji ligu još 5 puta nego loserpool jednom
16 33
Bulle
Zasluzena pobjeda, bolja igra Citija. Salah podbacio tacnije Kompani ga odlicno zatvorio.Dobra tekma, vrhunski fudbal.
27 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi