Euforija trese Srbiju

Slavoljub Muslin okupio reprezentativce

Euforija trese Srbiju

Selektor Srbije Slavoljub Muslin u petak mi mogao postati srbijanski fudbalski heroj. Ukoliko naš istočni susjed savlada Austriju u gostima obezbijedit će direktan plasman na Svjetsko prvenstvo, prvo veliko takmičenje nakon 2010.

"Orlovi" drže prvo mjesto u grupi D sa 18 bodova, četiri više od drugoplasiranog Velsa, a ostalo je da se odigraju još dva susreta.

"Austrija je od svih rivala iz grupe najkvalitetnija. U Beogradu su stvorili najviše šansi, iako smo ih dobili. Kao i do sada, svaka prva sljedeća utakmica je najvažnija. Možda rezultat iz Gruzije bude povoljan za nas, ako se slučajno nešto desi, imamo meč sa Gruzijom u Beogradu. Imamo pravo na grešku, ali se nadam da je nećemo napraviti. Svakako idemo na pobjedu, kao u svakom duelu. Želimo da pitanje plasmana na SP riješimo već u Beču", kazao je Muslin i dodao:

"Austrija nema motivaciju i to može da bude mač sa dvije oštrice jer nemaju šta da izgube. Sigurno je da će željeti da se pokažu pred svojim navijačima", riječi su iskusnog trenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi