Muslin: Ništa još nije gotovo
Foto: EPA

Selektor Srbije nakon meča

Muslin: Ništa još nije gotovo

Srbija je na gostovanju kod Irske gotovo osigurala plasman na Mundijal, ali njihov selektor Slavoljub Muslin poziva na oprez te poručuje da još ništa nije gotovo. 

Srbija je slavila u Dublinu sa 1:0 pogotkom Aleksandra Kolarova iz 55. minute susreta, a Muslin kaže da je njegov tim veoma blizu ostvarivanja cilja. 

"Nije još sve gotovo, ostale su nam još dvije utakmice. Sa jednom pobjedom sigurno idemo dalje, tako da sam siguran da će moji momci to ozbiljno shvatiti i da će napraviti još jedan korak, koji je i najteži. Ovo bi mnogo značilo za našu zemlju jer nismo bili na posljednja tri velika takmičenja. Plasman bi bio veliki uspjeh i nadam se da bi doprinio napretku fudbala u našoj zemlji", rekao je nakon meča Muslin.

Prvu meč loptu za plasman u Rusiju Srbija će imati početkom oktobra mjeseca kada gostuju kod Austrije. Ukoliko ne ostvare pobjedu na tom susretu, u posljednjem kolu dočekuju Gruziju i bit će veliki favoriti. Podsjetimo da oni sada imaju četiri boda više od drugoplasiranog Velsa, a pet više od trećeplasirane Irske. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Inače , situacija u ovoj grupi je veoma zanimljiva i za našu reprezentaciju kada je u pitanju borba da se izbjegne najgora drugoplasirana reprezentacija. Zmajevi imaju 14 bodova, baš kao i Vels i svakako treba posebnu pažnju obratiti na rezultate Velsa, ali i Irske do kraja kvalifikacija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti