Prevljak zabija i čeka transfer

Eupen slavio

Prevljak zabija i čeka transfer

S. Mlaćo
 U prijateljskom susretu Eupen je danas savladao Seraing sa 2:1.

Ponovo je pogodio bh. reprezentativac Smail Prevljak, a prethodno je Eupen došao u vodstvo golom Peetersa.

Prevljak je zatim sa 11 metara povisio na 2:0 u 51. minuti, no par minuta kasnije Seraing smanjuje.

Na kraju je i završilo 2:1.

Špekuliše se da Prevljaka ipak nećemo gledati u Belgiji naredne sezone.

Prije nekoliko dana ova informacija se pojavila u italijanskim medijima, a dobila je još više na težini s obzirom da je stručni štab Udinesea pojačao Manel Exposito, sada već bivši član stručnog štaba Eupena za kojeg je Prevljak vezan ugovorom.

Oglasi

Italijanski mediji tvrde da je prva želja Udinesea Christian Kouame za kojeg Fiorentina traži 12 miliona eura. Upravo su Fiorentinin zahtjev i dolazak Exposita su u prvi plan "gurnuli" Prevljaka iza kojeg je fenomenalna sezona u Eupenu.

Naš napadač je sjajno igrao u Belgiji, postigao je 16 pogodaka u 29 odigranih mečeva u svim takmičenjima i nije čudno što za njegovim uslugama postoje interes i iz jedne od najjačih liga na svijetu.

Podsjetimo, karijeru je počeo u Igmanu iz Konjica, nakon čega je prošao omladinske kategorije RB Lepziga, a put ga je odveo zatim u Austriju u Liefering i Salzburg. Jedan period karijere nosio je dres Mattersburga.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Prevljak je skupio devet nastupa i postigao jedan pogodak, dok je za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine (U21) skupio pet nastupa.

Prevljak se ranije povezivao i sa klubovima iz Turske, ali čini se da će njegov dolazak na Apenine u ovom trenutku najrealnija opcija.

Još uvijek nije poznato koliko na ime obeštećenja za Prevljaka traži Eupen, ali sasvim sigurno je to mnogo manje od iznosa koji Fiorentina traži sa Kouamea.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi