Prevljak blizu Apenina: Dva kluba žele bh. napadača

Nakon sjajne sezone u Eupenu

Prevljak blizu Apenina: Dva kluba žele bh. napadača

H. Zilić

Italijanski mediji su početkom sedmice objavili vijest da je bh. napadač Smail Prevljak na radaru Udinesea.

Nove informacije sa Apenina govore da je Prevljak zanimljiv i Speziji i sve je izglednije da će bh. reprezentativac karijeru nastaviti u Italiji.

Međutim, dosta toga će se pitati i nejgov trenutni klub Eupen, s kojim Prevljak ima ugovor do 2023. godine.

Trenutna vrijednost našeg reprezentativca je tri miliona eura i sigurno će Eupen gledati da zaradi dobru cifru prodajom Prevljaka koji je jedan od najboljih fudbalera ovog belgijskog kluba.

U minuloj sezoni Prevljak je za Eupen odigrao 29 utakmica u svim takmičenjima, postigao 16 golova i upisao četiri asistencije.

Karijeru je počeo u Igmanu iz Konjica, nakon čega je prošao omladinske kategorije RB Lepziga, a put ga je odveo zatim u Austriju u Liefering i Salzburg. Jedan period karijere nosio je dres Mattersburga.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Prevljak je skupio devet nastupa i postigao jedan pogodak, dok je za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine (U21) skupio pet nastupa.

Prevljak se ranije povezivao i sa klubovima iz Turske, ali čini se da će Italija biti najrealnija opcija. Udineseu treba napadač, a Spezia je ekipa koja bi također mogla ispuniti zahtjeve Eupena kada je u pitanju finansijska konstrukcija, tako da nas očekuje zanimljivo ljeto.

Promo

Top Komentari

Ars412
Pa sta ce onda Bajic, ako Smail ode u Udineze??
4 0
Zoi88
Presjediti na klupi sezonu i karijera cao
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi