Poznati gradovi domaćini EURO-a 2024. godine
FOTO: EPA

U Njemačkoj

Poznati gradovi domaćini EURO-a 2024. godine

H. Zilić

EURO 2024. godine u fudbalu igrat će se u Njemačkoj.

Kvalifikacije za pomenuto takmičenje počinju u martu 2023. godine, a UEFA je danas ozvaničila i gradove domaćine.

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj igrat će se u deset gradova, a to su: Berlin, Hamburg, Leipzig, Düsseldorf, Frankfurt, Dortmund, Gelsenkirchen, Frankfurt, Stuttgart, Koln i Minhen.

Dakle u pitanju su gradovi koji su bili domaćini Mundijala 2006. godine, a ovaj put domaćinstvo nisu dobili Kaiserlsautern i Nurnberg.

Otvorenje i prva utakmica će biti 14. juna na Allianz Areni u Minhenu, dok će se finale igrati 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Na prvenstvu će nastupiti 24 najbolje evropske selekcije koje će biti raspoređene u šest grupa sa po četiri tima, a titulu će braniti reprezentacija Italije.

Promo

Top Komentari

Trpim
Igrano 2006 SP, sad 2024 EP, a Balkan nemože ništa ni za 100 godina dobiti. A kako i da dobije kad smo njemačka kolonija i sluge nelegalne.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi