Nerealne scene s treninga Orlova - Srbi pali u sjenu zaluđenika iz Turske
Tadić je velika zvijezda (Foto - EPA)

Dušan Tadić je glavna meta

Nerealne scene s treninga Orlova - Srbi pali u sjenu zaluđenika iz Turske

Midhat Šljivak

Turci su poznati kao veliki zaluđenici u fudbal, ali niko nije vjerovao da su spremni otići na Euro u Njemačku kako bi dali podršku drugoj reprezentaciji. Navijači Fenera na treninzima podržavaju Srbiju i to zbog Dušana Tadića.

Navijači Fenerbahčea definitivno su zaluđeni igračima koji nose dres njihovog kluba. To dokazuju iz dana u dan na utakmicama, gdje je stadion uvijek pun, a fudbaleri ovog tima nemaju mira od njih ni na reprezentativnih pauza.

Tako je nekoliko navijača turskog velikana došlo na trening reprezentacije Srbije samo zbog Dušana Tadića. Srbin je naravno bio oduševljen.

Tokom treninga Tadiću su pjevali i skandirali. Nije na to iskusni fudbaler ostao imun i ubrzo im je odgovorio uz ovacije okupljenih turskih fanova.

Dušan Tadić je prošlog ljeta došao u Fenerbahče. Imao je dogovor i s Bešiktašom, ali je na kraju ipak odlučio doći u drugi dio Istanbula.

Oglasi

Njegov dolazak je izazvao euforiju među navijačima plavo-žutih. Očekivalo se dosta od njega i dobili su zaista sjajno pojačanje jer je 35-godišnjak odigrao jako dobru sezonu.

Srbin je u dresu turskog velikana prošle sezone odigrao 56 utakmica i ostvario je učinak od 16 pogodaka i 16 asistencija. Nažalost, titula prvaka je Feneru izmakla ispred Galatasaraya.

U novoj sezoni Fenerbahče je odlučio krenuti na sve ili ništa. Angažovan je Jose Mourinho na mjesto trenera i najavljena su velika pojačanja koja bi nakon 11 godina trebala vratiti titulu u vitrine ovog kluba.

Dušan Tadić će imati drugačiju ulogu kod Mourinha

Dolazak Josea Mourinha promijenit će dosta toga unutar Fenera. I srpski fudbaler će imati nešto drugačiju ulogu.

Oglasi

Najavljeno je kako će Tadić ostati u klubu, ali će umjesto krilne pozicije igrati na mjestu 'desetke'. Jose smatra da je tu mnogo korisniji i da mu je potreban brži napadač po lijevoj strani terena.

Nije Tadiću strana pozicija desetke. Igrao ju je dosta često i njegova je fudbalska vrlina to što može igrati na više pozicija u napadačkom dijelu.

Tadić na leđima ima 35 godina. Iza sebe ima vrhunsko i veliko iskustvo i to će Posebni sigurno znati iskoristiti na pravi način.

Podsjetimo, Dušan Tadić je prije dolaska u Fenerbahče godinama igrao za Ajax i Southampton, te je radio sjajan posao u ovim klubovima.

On je pored ovih klubova nastupao još za nizozemske ekipe Twente i Groningen, a karijeru je započeo u novosadskoj Vojvodini.

Top Komentari

Hix
Dosla rodbina iz turskeee da ga podrzi, imaju istog djedaa
1 0
juve10
Bravo Xhaka, Shaqiri će kasnije da to dokrajči
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi