Češka tuguje: Danska u polufinalu EURO-a!
FOTO: EPA

Odličan meč u Bakuu

Češka tuguje: Danska u polufinalu EURO-a!

Haris Zilić

Treći duel četvrtine finala EURO-a u Bakuu odigrale su selekcije Češke i Danske, a konačan rezultat je glasio 1:2 za Dansku.

Početak kao iz snova za Dance. Igrala se peta minuta akda je Delaney nakon kornera, odlično skočio, šutirao glavom idoveo Dansku u vodstvo od 0:1.

Pet minuta kasnije nova velika šansa za Dance, međutim Dolberg je bio neprecizan u završnici.

U 17. minuti velika šansa za Češku. Shick je izašao sam pred Schmeichela, ali golman Danske zaustavlja njegov pokušaj.

U 27. minuti nova šansa za Češku, ali odbrana Danske na visini zadatka. Danci prijete u 35. minuti preko Maehlea, ostalo je 0:1.

Igrala se 42. minuta kada je Maehle sjajno uposlio Dolberga koji zakucava loptu u mrežu Češke i vodstvo Danske od 0:2, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

Česi otvaraju drugo poluvrijeme, slično kao Danci prvo. Igrala se 48. minuta kada je Shick zatresao mrežu Schmeichela i smanjio vodstvo Danske na 1:2.

Nakon toga miran period igre do 68. minute, kada je Poulsen imao dobru priliku za Dance, ostalo je 1:2.

U 80. minuti nova dobra akcija Češke, Soucek nije bio precizan u završnici. U 82. minuti Vaclik sjajno brani pokuša Maehlea.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata i Danska je izborila plasman u polufinale EURO-a, gdje čeka boljeg iz večeršanjeg duela Engleska - Ukrajina.

ČEŠKA - DANSKA 1:2  (Shick 48'/Delaney 5', Dolberg 42')

Top Komentari

user1604593678
Šta vam je rekao majstor aaaa da vas čujem,dakle Italia-Danska finale i Italija osvaja kako god okreneš...kakav Penaldo Grizman Belgija salgija slusajte sta vam Bošnjo kaže ????
3 1
AmarSahin
Katastrofalno suđenje danas, Danac izbio loptu u gol aut i kao korner za Dansku. I što je još gore Danska iz tog kornera i zabila. A i ne trebam se čuditi, sudije su bile iz Nizozemske, sve sudije. Uključujući pomoćne sudije, VAR sudije i glavnog sudiju.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi