Lale uvenule u Budimpešti: Češka ide u četvrtfinale!

Hrabri Česi izbacili Nizozemce!

Lale uvenule u Budimpešti: Češka ide u četvrtfinale!

S. Grebović

Dobili smo i prvo veliko iznenađenje na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu!

Reprezentacija Češke Republike je napravila veliku senzaciju nakon što je sa turnira eliminisala favorizovanu Nizozemsku (1:0).

U prvom poluvremenu viđena je prava šahovska partija, gotovo bez ikakvih uzbuđenja.

Na prvo kakvo-takvo čekalo se do pred sami kraj poluvremena, tačnije do 38. minute kada je u sjajnoj šansi bio Barak nakon što ga je uposlio Sevcik, ali ga je De Light u posljednji čas sjajno blokirao.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela i Oranje je zaprijetilo i to preko van Aanholta čiji je udarac prošao tik pored gola protivnika. Bez golova se otišlo na 15-minutnu pauzu.

Nastavak je donio bolju igru i neuporedivo više uzbuđenja.

Oglasi

Sve je počelo u 55. minuti kada se desilo nešto što je u potpunosti promijenilo tok utakmice. 

Jedan od najboljih fudbalera ove selekcije, defanzivac Juventus Matthijs De Ligt dobio je crveni karton nakon pregledavanja VAR-a. De Ligt je rukometni potezom zaustavio napad Češke i sasvim opravdano dobio crveni karton.

Nakon toga na terenu je postojala samo jedna ekipa, a to je Češka. 

Uslijedio je veliki pritisak Čeha, pod koji su Nizozemci poklekli deset minuta nakon što su ostali sa igračem manje. Kalas je sjajno ubacio, a na pravom mjestu se našao Holes koji je sjajno pogodio za veliko slavlje svojih saigrača i navijača.

Šok u kojem su se našli Nizozemci na najbolji je način iskoristio sjajni Patrick Schick koji je golom u 80. minuti zapečetio sudbinu Oranja.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Inače, ovo je za napadača Bayer Leverkusena bio četvrti gol na turniru čime se primakao Cristianu Ronaldu koji je lider sa pet pogodaka.

Do kraja se rezultat nije mijenjao i moglo je da krene slavlje Čeha koji su tako prošli u četvrtinu finala Evropskog prvenstva gdje će igrati sa reprezentacijom Danske.

Top Komentari

gallardo.la
Bravo Ceska, odlicno ljudi igraju. A vi pogani sad idite mahat zastavicama, Koemane sve ih dovedi u Barcelonu stvarno su svjetska klasa
26 2
AmarSahin
I još ste vi meni pucali dislajkove kada sam napisao da Nizozemska ne treba ni bojkotovati Svjetsko Prvenstvo jer će svakako ispasti iz grupe, ovi nisu u stanju uputiti šut u okvir protiv Češke. Sa ovakvim timom, mislim da bi i Amar Osim uspio pobijediti Češku.
13 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi