Borbena Austrija nije izdržala: Italijani u produžecima čekirali kartu za četvrtinu finala EURO-a
FOTO: EPA

Chiesa i Pessina junaci

Borbena Austrija nije izdržala: Italijani u produžecima čekirali kartu za četvrtinu finala EURO-a

H. Zilić

U drugom duelu osmine finala EURO-a u Londonu su snage odmjerili Italija i Austrija.

Konačan rezultat utakmice glasio je 2:1 za Italiju nakon produžetaka.

Prvu priliku vidjeli smo u 11. minuti, ali Berardijev udarac blokira odbrana Austrije. U 17. minuti nova šansa za Italiju preko Barelle, međutim golman Bachmann sjajno zaustavlja njegov pokušaj.

I Austrija prijeti u 22. minuti preko Arnautovića. U 32. minuti najbolja šansa u prvom poluvremenu. Immobile se sjajno namjestio šutirao, ali pogađa stativu gola Austrije.

Schlager u 37. minuti je bio u prilici za Austriju, ali na odmor se odlazi sa 0:0.

U nastavku bolja igra Austrije. Imali su nekoliko dobrih prilika. Italija je pokušavala preko krila doći do pozicije, ali bez konkretne završnice.

Oglasi

U 65. minuti nakon VAR-a poništen je pogodak Arnautovića, kojeg je sjajno uposlio Alaba.

Sedam minuta kasnije šansa za Italiju. Lijepa akcija Azzura, Insigne je stvorio sebi situaciju za udarac, no lopta odlazi preko gola.

Italija je imala novu priliku u 82. minuti preko Loccatelija, zatim Austrijanic prijete preko Sabitzera, ali regularni dio je završen 0:0 i otišlo se u produžetke.

U produžecima prva prijeti Italija preko Chiese u 94. minuti, međutim Bachmann brani njegov udarac.

Minut kasnije Italija je povela sa 1:0, a strijelac je bio pomenuti Federico Chiesa. Sjajno se snašao u šesnaestercu, izbacio dvojicu austrijskih defanzivaca i pogodio dalji ugao golmana Bachmanna za veliko slavlje Azzura.

Insigne u 104. minuti odlično šutira iz slobodnjaka, ali Bachmann odlično reaguje.

Ipak u 105. minuti Pessina nakon jedne gužve pogađa za 2:0 i veliku prednost Italijana.

U drugom produžetku prijete Austrijanci u 106. minuti. Schaub je odlično šutirao, Donnarumma zaustavlja njegov pokušaj. I Sabitzer je imoa priliku u111. minuti, međutim spetljao se u završnici. Italijani prijete u 112. minuti, ostalo je 2:0. Ausrtijanci stižu do gola i smanjuju na 2:1 preko Kalajdžića u 115. minuti, što je bio i konačan rezultat utakmice.

ITALIJA - AUSTRIJA 2:1 (Cheisa 95', Pessina 105'/Kalajdžić 115')

Top Komentari

celikze
kao na sprovodu bezvezluk do bola…losi i jedni i drugi
2 14
ragge
Baš me zanima kako će Italija igrati protiv neke jače ekipe
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije