Alarm za Špance, vrijedan bod za Poljake
FOTO: EPA

Velika borba u Sevilli

Alarm za Špance, vrijedan bod za Poljake

Haris Zilić

U posljednjoj utakmici drugog kola EURO-a, svoj meč u grupi E u Sevilli odigrali su Španija i Poljska, a konačan rezultat je glasio 1:1.

Utakmica je počela oprezno. Špnaci su imali više posjed lopte, ali prvih 20 minuta nije donijelo velika uzbuđenja.

Nakon toga bude se oba tima.

Prvo prijete Španci preko Morate, zatim i Poljaci preko Lewandovskog, bez promjene rezultata.

Mreža se zatresla u 25. minuti. Morata je pogodio za 1:0 nakon konsultacije glavnog sudije sa VAR sobom.

U 32. minuti velika šansa za Poljake, Swiderski je šutirao preko gola iz dobre pozicije. Tri minute kasnije na drugoj strani blokiran pokušaj Olma.

Oglasi

Igrala se 42. minuta kada je Lewandovski imao veliku šansu za Poljake, međutim golman Simon sjajno interveniše, ostalo je 1:0.

Prvo uzbuđenje u nastavku i pogodak. Poljska je izjednačila na 1:1 u 54. minuti, a sjajan pogodak je postigao Robert Lewandowski.

Tri minute kasnije penal za Špance nakon što je Moder nagazio Morena, ali Moreno pogađa stativu nakon udarca sa bijele tačke i ostalo je 1:1.

U 72. minuti Torres iz dobre situacije loše šutira glavom, a u 82. minuti Morata se spetljao u dobroj prilici pred golom Poljske.

Do kraja meča još par prilika pred oba gola, međutim ostalo je 1:1.

Ovaj bod ostavlja Poljake u igri za nokaut fazu prije posljednjeg kola i duela sa Švedskom, a Španci moraju savladati Slovačku da izbjegnu eliminaciju već u grupnoj fazi.

ŠPANIJA - POLJSKA 1:1 (Morata 25'/Lewandowski 54')

Top Komentari

Rajvosa2019
Remi ok , Spanija solidna - kakav favorit kakvi bakraci / Poljska opasna iz kontri / najzalosnije je da je u ovoj grupi Svedska prva sa onim antifutbalom - te drvosjece / sumari treba poslati samo u sumu , strasno za futbal
13 1
Arnel925
Španija koja nema igrača da valja. Da staviš sve i jednog ovog spanca iz ove reprezentacije na raspolaganje selektor Njemačke i Francuske ni jedan nebi bio u početni 11. To pokazuje gdje je Španija trenutno a gdje su ostali. I prolaz je veliki uspjeh za ovu reprezentaciju.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi