Eurocup mijenja format takmičenja

Eurocup mijenja format takmičenja

Midhat Šljivak
Teme:

U Barceloni je jučer održan sastanak Izvršnog odbora košarkaškog Eurocupa na kome je donijeto nekoliko bitnih odluka koje će promijeniti izgled ovog takmičenja u narednoj sezoni.

Najbitnija odluka je ta da je ukinut Final Four. Od naredne sezone polufinale će se igrati samo u dvije utakmice, odnosno jedna kući i jedna na strani, dok će pobjednika Eurocupa odlučivati veliko finale u kojem će se igrati samo jedna utakmica.

Također, ukinute su i kvalifikacije za Eurocup, te će pored 25 ekipa koje budu direktono obezbijedile plasman, dodatnih sedam ekipa doći iz kvalifikacija za Euroligu, odnosno one koje ne ostvare plasman u najjelitnije takmičenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.