Eva Carneiro pokreće revoluciju u fudbalu

Menadžeri odvojeni od doktora

Eva Carneiro pokreće revoluciju u fudbalu

Midhat Šljivak

Nekadašnja doktorka Chelseaja, Eva Carniero, tužila je Josea Mourinha za uznemiravanje.

Borbu za svoja prava Eva je nastavila i na sudu u Londonu, gdje je tražila izvinjenje od Portugalca, a tužila je i klub gdje je nekad radila.

Njen slučaj bi mogao donijeti revoluciju u fudbal. FIFA podržava prijedlog Michela D'Hooghea, predsjednika ljekarskog komiteta, da samo doktori mogu odlučiti kad trebaju ući na teren, a ne da čekaju dozvolu menadžera.

U tom slučaju, ljekarske službe klubova, bile bi potpuno odvojene od menadžera i same bi donosile odluke unutar ekipa.

"Jasno je da samo ljekari trebaju donijeti odluku o tome kome treba pomoć", rekao je D'Hooghe, koji je dobio podršku FIFA-e.

Podsjetimo, Carneiro je suspendovana nakon što je pomogla Edenu Hazardu tijekom sudijske nadoknade, nakon čega je Mourinho poludio, te je došlo do suspenzije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kasnije je napustila klub, te je slučaj završio na sudu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi