Everton bez Jagielke do kraja sezone

Everton bez Jagielke do kraja sezone

Adnan Beganović
Teme:

Iskusni odbrambeni fudbaler Evertona, Philip Jagielka, zbog puknuća prednjih križnih ligamenata koljena propustiće ostatak sezone, a samim tim i finalnu utakmicu FA Cupa protiv Chelseaja na Wembleyu 30. maja.

Jagielka je povredu zaradio na jučerašnjoj utakmici 34. kola Premiershipa u kojoj je Everton na Goodison Parku poražen od Manchester Cityja (2:1).

Nesretni fudbaler sa terena je iznensen na nosilima, a naknadni pregledi potvrdili su ono čega su se u Evertonu i najviše bojali. Jagielki su popucali prednji križni ligamenti koljena i u narednih desetak dana biće podvrgnut operativnom zahvatu. Još uvijek se ne zna koliko će odsustvovati sa terena.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti