Everton pred vratima Evrope
Djibril Cisse potpuno nezainteresovan

Everton pred vratima Evrope

Edmir Škorić

Pobjedom na gostovanju kod slabog Sunderlanda, ekipa Evertona došla je na petu poziciju Engleske Premier lige. Golove za pobjedu od 0:2 dali su Steven Pienaar i Marouane Fellaini, nama dobro poznati Belgijanac.

Sunderland je i večerašnjim izdanjem pokazao da polako dolazi do mjesta koja vode u niži rang. U posljednjih deset utakmica "crne mačke" osvojile su tek tri boda, odnosno samo jednom su pobijedili. Danas nisu imali niti podršku svojih navijača. Njih oko 41,000, razočarani predstavom svojih ljubimaca ove sezone, nisu bili u stanju bodriti ih.

Zadnji put 7. februara ove godine, Sunderland je na svom stadionu osvojio bod, u duelu sa Stokeom. Njihov napadač Djibril Cisse danas je izgledao totalno nezainteresovan, kao da su se svi pomirili ispadanjem kluba.

Vodtsvo gostima iz Liverpoola donio je Steven Pienaar u 48. minuti. On je na asistenciju Jo-a pogodio kroz noge golmana Fulopa. Najbolju priliku, kojih danas baš i nije bilo previše na strani domaćih, imao je Collins kada njegov šut glavom brani odlični Howart.

U 71. minuti, nama dobro poznati Belgijanac, Fellaini pogađa za konačnih 0:2, preciznim udarcem u donji lijevi ugao.

Nakon 35 odigranih kola Everton se nalazi na 5. mjestu sa 56 osvojenih bodova, dok Sunderland ostaje na 16. mjestu, na korak do mjesta koja vode u Championship.

Današnji rezultati 35. kola:
Sunderland - Everton 0:2
Liverpool - Newcastle 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.