Everton srušio tradiciju
Tim Howard je bio MVP utakmice

MLS All Star Game 2009

Everton srušio tradiciju

Everton je srušio negativnu tradiciju britanskih klubova koji su izgubili posljedna četiri susreta protiv zvijezda MLS lige. Howard je s tri odbranjena penala bio MVP utakmice, a meč je obilježio izostanak nekoliko igrača lige, dok David Beckham nije ni izabran u All Star Tim.

Vodstvo lige u posljednjih deset godina ima praksu da All Star Game organizuju protiv neke od europskih ekipa, kako bi se uvjerili u kvalitet lige i u napredak domaćih igrača u odnosu na najbolje europske momčadi.

Ovo je prvi poraz MLS-ovov zvijezda protiv europskih ekipa nakon pet uzastopnih pobjeda, od čega su četiri zabilježene protiv britanskih  timova, Fulhama, Chelsea, West Ham Uniteda i Celtica.

Sastav domaće lige imao je velikih problema zbog neodazivanja velikog broja igrača, koji su izostanak opravdali umorom, zbog tek završenog Gold Cupa, a prije toga i Kupa Konfederacija. Čelni ljudi MLS-a su najavili da će u budućnosti uvesti neke kazne za igrače koji budu izbjegavali nastup na ovakvoj utakmici.

Ipak, osvrnimo se na dešavanja na terenu stadiona u Sandyu (Utah). Everton je krenuo silovito u utakmicu, ali su na startu propustili nekoliko izglednih prilika. Ipak, u 12. minuti utakmice Louis Saha dovodi u vodstvo tim s Goodison Parka.

Nakon toga inicijativu preuzimaju zvijezde MLS-A. Lijevi bočni Dynama iz Houstona Brad Davis donosi poravnanje u 26. minuti utakmice. Nakon toga, na terenu je postojala samo jedna ekipa, MLS All Star Team. Ipak, imali su Englezi na golu američkog golmana Tima Howarda, koji je činio čuda na golu i zaustavio je sve napade domaćih igrača.

Do kraja utakmice igrači Evertona su na gol Kasey Kellera uputili samo dva šuta, od čega samo jedan u okvir gola. Nakon 90 minuta igre nije bilo pobjednika, pa su igrani produžeci, ali nije bilo pobjednika ni nakon 120 minuta, pa su gledatelji gledali penale.

Ponovo je briljirao Tim Howard koji je odbranio čak tri penala, i tako donio pobjeu Evertonu. Golove iz penala za Everton postigli su Leighton Baines, Phill Neville, Joleon Lescott i Jack Rodwell, dok su neprecizni bili Jo i James Vuaghn. Mrežu Howarda zatresli su Landon Donovan, Will Johnson i Conor Casey, dok je Howard odbranio udarce Brada Davisa, Davy Arnauda i Fredrika Ljungberga.

Rezultat:

MLS All Star Tim – Everton 1:1 (3:4)

MLS ALL STAR TIM: Keller – Conde, Marshall, Cameron, Davis – Beckerman, Ljungberg, Holden, BlancoMontero, Casey Ušli: Thornton, Johnson, Soumore, Morales, Donovan, Arnaudi Hurtado.

EVERTON: Howard – Hibbert, Yobo, Lescott, Baines – Neville, Osman – Rodwell, Cahill, Fellani – Saha Ušli: Nash, Baxter, Wallace, Vaughan i Jo. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.