Everton u januaru želi Pogrebnjaka

Napadač Stuttgarta odlazi u Englesku?

Everton u januaru želi Pogrebnjaka

Edmir Škorić

Ruski reprezentativac Pavel Pogrebnjak bi, piše Soviet Sport, mogao dres Stuttgarta zamijeniti dresom engleskog Evertona, koji je pokazao ozbiljan interes za dovođenje ovog napadača.

Evertonov menadžer David Moyes nije previše zadovoljan nastupima svojih trenutnih napadača i, navodno, u potrazi je za novim rješenjima.

Moyes, službeno najbolji menadžer u Engleskoj za protekli mjesec, želi napadačko pojačanje dovesti već u zimskom prijelaznom roku.

Upravo 27-godišnjeg Rusa Moyes smatra idealnim za tu poziciju. Pogrebnjak je trenutno jedan od najboljih igrača Stuttgarta, u čije je redove prošle godine stigao iz Zenita.

U ovoj sezoni je postigao pet golova u osam bundesligaških nastupa. Osim Evertona, Pogrebnjaka žele Aston Villa, Liverpool, Blackburn i Tottenham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.