Evian iznenadio Rennes, Mutu spasio Ajaccio

Ligue 1, 14. kolo

Evian iznenadio Rennes, Mutu spasio Ajaccio

E. Škorić

U subotu navečer odigrano je još pet susreta 14. kola francuske Ligue 1. Malo pogodaka i dosta neizvjesnosti, a neke ekipe ostvarile su važne pobjede.

Posljednjeplasiranom Nancyju nije se dalo da stigne do druge pobjede, dok se Ajaccio uspio spasiti četvrtog poraza "na strani". Spasio ih je iskusni rumunski napadač Adrian Mutu, koji je u 76. minuti realizirao penal za konačnih 1:1. Prethodno je Nancy poveo u osmoj minuti golom Djamela Bakara.

 

Mutuu je ovo bio drugi gol u dresu Ajaccioa, prvi je postigao u 4:4 remiju s Lorientom prije tri kola.

 

Momčad Nice stigla je do prve gostujuće pobjede u ovoj sezoni, a žrtva je bio Sochaux, koji je večeras tražio bod(ove) prijeko potrebne u borbi za opstanak. Argentinac hrvatskih korijena Dario Cvitanich bio je strijelac u završnici prvog dijela iz penala za konačnih 0:1.

 

Nakon što je iznenadio PSG u Parizu, Rennes je neočekivano poražen od Eviana pred svojom publikom. Zouheir Dhaouadi je u 79. minuti šokirao Route de Lorient stadion. 

 

Bastia je i sa igračem manje uspjela da savlada Lorient. Anthony Modeste je u 12. minuti domaćinu osigurao prednost i u žaru radovanja dobio crveni karton. S igračem više Lorient poravnava u 31. minuti preko Laminea Konea, ali samo četiri minute kasnije Wahbi Kharzi pogađa za 2:1. Ostalo je tako do samog kraja utakmice. Ovom pobjedom Bastia je napustila donjio dio tabele i odbacila se visoko u prema sredini tabele.

Pogodaka nije bilo jedino u duelu Reimsa i Bresta. 

 

 

Ligue 1, 14. kolo:

Bastia - Lorient 2:1 (Modeste 12, Khazri 35/ Kone 31)

Nancy - Ajaccio 1:1 (Bakar 8/ Mutu 76 - penal)

Reims - Brest 0:0

Rennes - Evian 0:1  (Dhaouadi 79)

Sochaux - Nice 0:1 (Cvitanich 44 - penal)

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.