Evra: Domenech mi nije dao da se izvinim

Ponor Francuza

Evra: Domenech mi nije dao da se izvinim

Ni nakon što je Francuska i definitivno ispala sa Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici ne prestaju stizati priče o haosu koji vlada unutar ove ekipe.

Francuska se oprostila od Svjetskog prvenstva porazom (1:2) od domaćina takmičenja Južne Afrike.

Mjesta u ekipi nije bilo za dosadašnjeg kapitena Patricea Evru kojeg se smatra odgovornim za bojkot treninga prije nekoliko dana. Fudbaler Manchester Uniteda je odmah nakon današnje (utorak) utakmice dao izjavu za francusku televiziju TF1.

"Mislim da nije vrijeme za analizu naše igre, nego za izvinjenje. To izvinjenje ide milionima Francuza. Želio sam to učiniti još jučer, ali mi selektor Domenech nije dopustio. Zbog toga ću održati svoju konferenciju za novinare ove sedmice. Francuski ljudi moraju znati istinu jer francuska reprezentacija pripada Francuzima", rekao je Evra.

"Istina je da nismo bili sretni izbacivanjem Anelke, ali detalje ćete čuti na press-konferenciji", najavio je Evra.

Domenech je objasnio zašto u sastavu u utakmici protiv JAR-a nije bilo mjesta ni za Erica Abidala. Selektor tvrdi da se igrač Barcelone sam isključio.

"Došao je u moju sobu i rekao mi da se osjeća praznim i nespremnim i da mislima nije u utakmici", objasnio je Domenech.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti