Evra: Rukovao sam se iz poštovanja prema žrtvama

Evra: Rukovao sam se iz poštovanja prema žrtvama

Edmir Škorić

Akteri prošlosezonskog rasističkog slučaja, Patrice Evra i Luis Suarez, rukovali su se prije početka derbija petog kola engleskog Premipershipa (Liverpool - Manchseter United).

Evra i Suarez su se rukovali i činilo se da to znači pomirenje Francuza i Urugvajca, ali je bek Manchester Uniteda otkrio da je to uradio iz poštovanja prema žrtvama tragedije na Hillsboroughu, kada je prije 23 godine smrtno stradalo 96 Liverpoolovih navijača.

 

"Mislim da je najvažnija riječ u svemu bila poštovanje jer je ovo bila utakmica između dva velika kluba koja su imala svoje tragedije. Priča o tome veća je od naše. Da se nisam rukovao s njim (Suarezom) značilo bida ne poštujem priče oba kluba. Najvažnije je bilo da odamo poštovanje obiteljima koje su izgubile sovje najmilije", izjavio je Evra.

 

Suarez je zbog rasističkog vrijeđanja Evre prošle sezone kažnjen od strane Engleskog nogometnog saveza (FA) sa čak osam utakmica neigranja. 

Inače, susret je završen pobjedom Uniteda na Anfieldu, iako je Liverpool prvi stigao do vodstva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.