Evra se ponaša kao vođa bande!

Francuski mediji o svojoj reprezentaciji

Evra se ponaša kao vođa bande!

Francuski mediji osuli su paljbu po svojim reprezentativcima, pogotovo po kapitenu Patriceu Evri, nakon skandala i izbacivanja Nicolasa Anelke iz ekipe sa Svjetskog prvenstva.

"Ulogu kapitena  Patrice Evra ne razlikuje od uloge vođe bande", u komentaru je sportski dnevnik L'Equipe.

Francuska je javnost u potpunosti okrenula leđa svojim reprezentativcima, čiji su se igre i potezi na SP-u u Južnoj Africi zgadili navijačima.

"Taj momak nema kapacitet, harizmu ni bilo kakvih drugih kvaliteta da bi mogao kapitenski predvoditi francusku reprezentaciju", navodi se u kometaru.

Oštar je i La Parisien, koji je na naslovnici velikim slovima objavio jednostavan naslov – Pobuna!

"Ova nas je francuska reprezentacija totalno osramotila. Svakim danom igrači postavljaju nove standarde u neprihvatljivom ponašanju", navodi dnevnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.