Uzbuđenja u najavi: Barcelona može u Zagreb, sedam duela blokirano
FOTO: UEFA

Žrijeb šesnaestine finala

Uzbuđenja u najavi: Barcelona može u Zagreb, sedam duela blokirano

Haris Zilić

U ponedjeljak 13. decembra od 13 sati očekuje nas žrijeb šesnaestine finala Evropa lige.

U ovoj fazi takmičenja su drugoplasirane ekipe iz grupne faze Evropa lige i trećeplasirane ekipe iz grupne faze Lige prvaka, dok su pobjednici grupa Evropa lige direktno u osmini finala.

U šesnaestini finala već možemo vidjeti neke od jakih duela, a ono što je zanimljivo Borussija Dortmund i Barcelona mogu igrati protiv zagrebačkog Dinama, također mogu se sastati sa Lazijom ili Napolijem što bi svakako bili izuzetno dobri dueli.

Nosioci u žrijebu: Betis, Braga, Dinamo, Lazio, Napoli, Olympiacos, Rangers, Real Sociedad

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ekipe koje nemaju status nositelja: Atalanta, Barcelona, Dortmund, Leipzig, Porto, Sevilla, Sheriff, Zenit.

U ovoj fazi takmičenja ne možemo gledati duele timova iz iste zemlje pa tako u žrijebu se neće moći sastati Sevilla - Betis, Atalanta - Napoli, Atalanta - Lazio, Porto - Braga, Real Sociedad - Sevilla, Barcelona - Betis i Barcelona - Real Sociedad.

Top Komentari

SadioZ
Ni Barselona ne može protiv Betisa i Sosijedada
3 0
Sars33
Žrijeb izvlacio Ronaldo
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi