Evropa na Grbavici poslije dvije godine: Dolina ćupova bi mogla ugostiti legendarnog Gerrarda

Neki od rivala Željezničara

Evropa na Grbavici poslije dvije godine: Dolina ćupova bi mogla ugostiti legendarnog Gerrarda

Admin Čaušević

FK Željezničar će nakon dvije godine na svojoj Grbavici odigrati jedan evropski meč. Plavi će nastupiti u kvalifikacijama za Europa ligu. 

Nakon što su prošle godine za zelenim stolom ostali bez Evrope zbog nedobijanja licence, ovaj put Željezničar je zadesila obrnuta situacija. NFSBiH je prekinuo prvenstvo te Plave poslao u Europa ligu kao drugoplasirani tim Premijer lige. 

Jednosezonska pauza u evropskim takmičenjima odrazila se na koeficijent pa tim s Grbavice uopšte neće biti u povoljnoj situaciji prilikom žrijeba. S 3.000 bodova Željezničar prema svemu sudeći neće imati status nositelja. 

Iako fudbalska sezona u većini evropskih zemalja nije završena te će se kod njih za razliku od BiH fudbal igrati u junu i julu, već sada su poznati neki od mogućih rivala izabranika Amara Osima. 

Tako bi se moglo desiti da na Grbavici gostuje legendarni Steven Gerrard koji već neko vrijeme s uspjehom predvodi Glasgow Rangerse. Potencijalni rival je i Hammarby čiji djelimični vlasnik je Zlatan Ibrahimović. 

Prema trenutnoj situaciji osim Glasgow Rangersa i Hammarbyja, mogući rivali Željezničara su APOL i Apollon (Kipar), Motherwell (Škotska), Malmo (Švedska), Dinamo Minsk i Shakhtyor Soligorsk (Bjelorusija), Bodo/Glimt i Rosenborg (Norveška), Kairat i Ordabay (Kazahstan) te Vaduz (Lihtenštajn).

Među potencijalnim protivnicima još se nalaze Žalgiris i Riteriai (Litvanija), Progres Niederkorn (Luksemburg), Ventspils (Latvija), Nome Kalju (Estonija), te New Saints (Vels).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S obzirom na koeficijent 1.375 neki od nabrojanih timova bi mogli zadesiti i Borac, dok će Zrinjski s koeficijentom 6.250 imati status nositelja i za protivnike će imati lakše timove nego Banjalučani i Sarajlije. 

Inače, kalendar i sam sistem kvalifikacija za sljedeću sezonu eurokupova još nije definisan. Prema nekim najavama kvalifikacioni mečevi bi trebali početi krajem augusta i početkom septembra. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Srerno svima pa cak i pitarima, svima osim Borcu
9 1
SarajevoFC
Dobro je samo nek nema Bugara.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi