Bekrić: Ne bih komentarisao slavlje navijača Sarajeva, Plavi su na terenu pokazali ko je bolji

Iskusni veznjak napušta Slobodu

Bekrić: Ne bih komentarisao slavlje navijača Sarajeva, Plavi su na terenu pokazali ko je bolji

E. Čaušević

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine zvanično je objavio sinoć da se prekida sezona u Premijer ligi.

Konačan ishod odlučen je prema trenutnom stanju na tabeli, a to znači da je Sarajevo prvak, dok iz lige ispadaju Čelik i Zvijezda 09. Klubovi su danas i zvanično pustili igrače na odmor, te će sigurno u narednom periodu raditi na sklapanju igračkog kadra za novu sezonu.

Nakon što je potvrđen kraj sezone kontaktirali smo iskusnog veznjaka Samira Bekrića koji je minule sezone nastupao za Slobodu. Tuzlanski klub je uspio izboriti opstanak u društvu najboljih što je bio primarni cilj.

"Žao mi je baš kao i svakom igraču što je ispalo ovako na kraju, ali šta je tu je. Moramo se pomiriti s tim i jedino mi je drago što su donijeli neku odluku. Trenirali smo mjesec dana, a ne znamo hoće li se igrati ili ne. Sada znamo na čemu smo i možemo se spremati za novu sezonu", rekao je Bekrić na početku razgovora za SportSport.ba i nastavio.

"Cilj je ispunjen, a to je opstanak. Žao mi je što se Sloboda bori za opstanak i što je to cilj ovakvog kluba. Nadam se da će se situacija popraviti i da će svi zajedno biti za napredak kluba i postavljati veće ciljeve, a to je izlazak u Evropu. Tuzlanski kanton zaslužuje takav klub jer je ovaj kanton uvijek imao odlične igrače i to se mora iskoristiti".

Bekriću je jučer istekao ugovor sa Slobodom i potvrdio je da neće ostati na Tušnju naredne sezone. Iako ima 35 godina dobro se osjeća i sigurno će nastaviti karijeru.

"Teško da ću ostati, tako da ću se malo odmoriti i odlučiti. Uvijek ima ponuda i poziva, najbitnije je da se dobro osjećam, zdrav sam i očito još uvijek bitan dok me ljudi traže. Sigurno mogu dati još mnogo toga. Spremit ću se dobro i vidjet ćemo. Odlazak vani? U takvim sam godinama da bih se volio skrasiti negdje s porodicom i to je to što se odlazaka van BiH tiče", dodao je Bekrić.

Bekrić je najbolje dane svoje karijere proveo u sarajevskom Željezničaru i zbog toga je jasno da mu je žao što klub s Grbavice na kraju nije uspio osvojiti titulu prvaka BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Upratio sam sve to što se dešava u Sarajevu. Navijač sam Želje i zbog toga mi je žao što se lig anije nastavila i donijela odluka na terenu što je najpoštenije. Slavlje navijača Sarajeva ne bih komentarisao jer nema smisla, da se nastavilo bila bi druga priča. Plavi su na terenu pokazali ko je bolji, ali eto nije do njih i ostaje žal što se nije nastavilo jer sigurno da bi ishod bio drugačiji", zaključio je iskusni veznjak na kraju razgovora za SportSport.ba.

Bekrić je prethodne sezone u dresu Slobode odigrao 22 utakmice, te je uspio postići četiri gola.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

hzsg
Krste kapitenu pritefteri, evo ga jos jedan, he, he, he.... Moj Bekricu, znamo da boli jako, jako, jako, ali ima da boli jos jaceeee.
22 5
Kasikara
Tako je Bekricu,prije pandemije su izbjegli novi kolaps od Zelje i od Zrinjskog..da se nastavilo qrac bi bili prvi to svi znaju..
6 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi