Tahirovićev Ajax usred Razgrada uništio Ludogorec Ivajla Peteva

Play-off Evropske lige

Tahirovićev Ajax usred Razgrada uništio Ludogorec Ivajla Peteva

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Ajaxa večeras su gostovali u Razgradu ekipi Ludogoreca u prvoj utakmici play-offa Evropske lige.

Ajax je bio favorit, ali malo ko je mogao očekivati da će Nizozemci visoko slaviti protiv ekipe koju sa klupe vodi bivši bh. selektor Ivajlo Petev. Bilo je 4:1 na kraju za Ajax.

Junak gostiju iz Amsterdama bio je sjajni Mohammed Kudus, koji je postigao hat-trick. On je u 16. minuti postigao vodeći gol na meču, da bi opet nakon samo dvije minute zatresao mrežu Amsterdamaca.

Kudus je svoju sjajnu partiju okončao trećim golom u 50. minuti, a jedan gol postigao je i Brian Brobbey.

Ludogorec je tek u 70. minuti preko Oliviera Verdona smanjio na 4:1, ali teško da bugarski prvak može do grupne faze i da će uspjeti da nadoknadi ovako veliki zaostatak u Amsterdamu za sedam dana.

Bh. reprezentativac Benjamin Tahirović odigrao je cijeli meč za ekipu Ajaxa.

Oglasi

Qarabag je u Ljubljani sa 2:0 slavio protiv Olimpije, a mladi bh. reprezentativac Admir Bristrić nije ulazio kod slovenskog prvaka.

Ranije je Slavia u Pragu dobila ukrajinsku Zoryu sa 2:0, dok su u Švedskoj Hacken i Aberdeen odigrali 2:2. Ostatak mečeva play-offa počelo je kasnije.

Svoj meč igra i bh. prvak Zrinjski, koji gostuje u Austriji LASK-u. Plemići gube sa 2:0 na poluvremenu, ali oni su već ispisali historiju bh. nogometa jer su prethodno već osigurali grupnu fazu Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prvi meč play-offa Evropske lige odigran je i na Maksimiru između Dinama i Sparte. Iako su Česi poveli sa 1:0, Dinamo je na kraju preokrenuo i slavio sa 3:1, pa je tako Sergej Jakirović imao jako uspješan debi na klupi svog novog tima.

On je, podsjetimo, nedavno neočekivano imenovan umjesto Igora Bišćana za trenera, prethodno "prevarivši" Riječane, koji su ostali zatečeni da ih je napustio samo nekoliko dana pred utakmicu protiv Lillea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi