Evropski velikani poslali ponude za Bajića
Foto: EPA

Stigle dvije ponude za bh.napadača

Evropski velikani poslali ponude za Bajića

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Riad Bajić prošle sezone je impresionirao igrama u dresu turskog Konyaspora.

Odlični nastupi i 17 pogodaka u Superligi donijeli su 23-godišnjem fudbaleru ogroman broj ponuda, a u posljednje se vrijeme najviše spominjao prelazak u redove Fenerbahčea.

Turski velikan je navodno spreman izdvojiti čak 10 miliona eura za bh. fudbalera, ali zvanične ponuda na adresu Konyaspora još uvijek nije stigla.

Još dva velikana su se uključila u borbu za potpis sjajnog napadača. Turski mediji tvrde da su službene ponude za Bajića poslali njemačka Borussija iz Moenchengladbacha i belgijski Anderlecht.

Suma koju nude nije naročito impresivna turskom klubu. Navodno su ovi timovi ponudili "samo" tri miliona eura i njihovi prijedlozi su na stolu rukovodstva Konyaspora.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ipak, teško je očekivati da će ovaj novac biti prihvaćen. Čeka se ponuda Fenerbahčea od koje bi mogli mnogo više zaraditi, a Konya je postavila cijenu od 12 miliona eura.

Bajić je u ovaj turski tim stigao iz sarajevskog Željezničara za pola miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi