Evropsko prvenstvo će se igrati krajem godine, poznat i termin odigravanja?

UEFA će sutra donijeti odluku

Evropsko prvenstvo će se igrati krajem godine, poznat i termin odigravanja?

E. Čaušević

UEFA će sutra održati videokonferenciju na kojoj će članovi Izvršnog odbora i predstavnici članica donijeti odluku o tome kada će se igrati Evropsko prvenstvo.

Već sada je gotovo sigurno da se EP neće igrati ovog ljeta u terminu od 12. juna do 12. jula kako je to planirano, te da će se odgoditi za neki drugi termin kako bi se evropske lige mogle privesti kraju.

Pandemija koronavirusa stvorila je pravi haos u sportskom svijetu i UEFA će morati donijeti nekoliko ozbiljnih odluka. Većina je za to da se lige završe do kraja kada se nastavi sezone, te da se Evropsko prvenstvo igra nekad kasnije.

Corriere della Sera prenosi da su dvije mogućnosti u igri, a do je da se EP igra krajem ove godine ili narednog ljeta. Italijanski mediji navode da je veća mogućnost da će se Euro igrati ove zima.

Navodno, raspored bi se lako dogovorio, te bi se uvela zimska pauza za sve klubove. EP bi se igrao po uzoru na SP koje se za dvije godine održava u Kataru.

UEFA ozbiljno razmatra mogućnost da se EP odigra od 23. novembra do 23. decembra ove godine, ali konačnu odluku znat ćemo nakon sutrašnje videokonferencije.

Top Komentari

Rajvosa2019
Pandemija je stvorila haos u svemu ne samo u sportskom svijetu , granice se zatvaraju - svi se usrali u gace/ pornhub preopterecen , jos ako zatvore javne kuce - narod ce pobjesneti - pojedinci vec pjene na usta
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti