UEFA u utorak donosi odluku: Final Four Lige prvaka igrat će se u Turskoj?

Traži se najbolje rješenje

UEFA u utorak donosi odluku: Final Four Lige prvaka igrat će se u Turskoj?

Edmir Škorić
Teme:

UEFA će u utorak održati hitan sastanak kako bi razmatrala budućnost evropskog nogometa, ali već se pojavljuju određeni prijedlozi za takmičenja pod zastavom Evropske nogometne federacije.

Naravno, prije svega u centru pažnje bit će Evropsko prvenstvo koje će morati da se otkaže i da se prolongira za neko drugo vrijeme. Predviđa se da bi EURO 2020 mogao da se zaigra tek krajem godine ili na ljeto naredne godine.

U fokusu će biti i Liga prvaka te Evropska liga. Mnogi dueli osmine finala jednog i drugog takmičenja nisu odigrani, pa je na UEFA-i da "ubrza" stvari. U slučaju da se situacija s koronavirusom smanji do aprila i da se takmičenja ipak nastave, jedan od prijedloga je da se igra Final Four.

U košarkaškim i rukometnim takmičenjima često smo gledali završnice na kojima uglavnom igraju četiri najbolje ekipe. To bi mogao da bude slučaj i sa Ligom prvaka i Evropskom ligom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

UEFA-in neki plan je da se u Istanbulu, gdje je planirano ovogodišnje finale Lige prvaka, odigraju dva meča polufinala i finale, dok bi se u poljskom Gdanjsku na isti način tražio pobjednik Evropske lige.

O ovom projektu u utorak će glasati predstavnici 55 članica UEFA-e putem video linka. Plan će predstaviti tajnik UEFA-e Giorgio Marchetti. Naravno, sada je najvažnije da se stignu odigrati i revanši osmine finala, a nije isključeno da budu odigrani ubrzo na nekim neutralnim terenima u zemljama gdje nema previše zaraženih koronavirusom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije