Naša posla u Premiershipu, Balkanac: "Je*em ti mater!"; Engleska zvijezda: "What?!"

Bizarna, ali i komična situacija

Naša posla u Premiershipu, Balkanac: "Je*em ti mater!"; Engleska zvijezda: "What?!"

A. Čaušević

Psovke na fudbalskim terenima su sasvim normalna pojava, posebice u izjednačenim i napetim utakmicama. 

U Ligama petica igra veliki broj stranaca i uobičajna je pojava da koriste maternji jezik prilikom rasprava kako bi izbjegli eventualne sankcije od strane sudija.

Komična, ali i bizarna situacija stiže nam sa utakmice Leeds United - Manchester United gdje su do izražaja došla "balkanska posla".

Naime, prilikom jednog duela što se odlično može čuti u videu Ezgjan Alioski je na našem jeziku opsovao Aaronu Wan Bissaki: "Je*em ti, mater, Wan Bissaka!".

Engleska zvijezda nije razumjela igrača iz Sjeverne Makedonije te je zbunjeno reagovao sa "What?!", što u prevodu na naš jezik znači "Šta?!". Video pogledajte ovdje.

Oglasi

Inače, meč na Elland Roadu je okončan rezultatom 0:0 te dva Uniteda nisu sebi nanijeli neku štetu, a ujedno su i nastavili seriju bez poraza.

Inače, 29-godišnji Alioski je član Leedsa već četiri godine. Rođen je u Švicarskoj, ali je odlučio da nastupa za reprezentaciju Sjeverne Makedonije.

Kod Marcela Bielse je praktično nedodirljiv na poziciji lijevog beka sa 31 nastupom ove sezone u Premiershipu. Uspio je postići i dva gola.

Alioski će uz Arijana Ademija i Gorana Pandeva na predstojećem Evropskom prvenstvu, svakako biti jedna od glavnih uzdanica najjažunije bivše jugoslavenske republike.

Podsjećanja radi, Sjeverna Makedonija, debitant na velikim takmičenjima će igrati u grupi sa Nizozemskom, Ukrajinom i Austrijom. Nedavna senzacionalna pobjeda nad Njemačkom (1:2) je pokazala da ovaj tim svakako nije za odbaciti.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JointUnion87
Sto u prevodu na nas jezik znaci "Sta"? Ozbiljni ste? Preveli ste "What"? Hahahaha :)))
7 0
JointUnion87
Na snimku Wan Bissaka kao da laje, hahahaha :)))
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi